Kehon kuntoindeksi on uusi suomalainen ohjelmisto

Kehon kuntoindeksi soveltuu parhaiten tilanteisiin, joissa on ryhmän kokoon nähden tarve lyhyessä ajassa mitata terveyden ja fyysisen kunnon kannalta olennaisia ja ennustavia muuttujia. Mittaukset toimivat yksilöiden "herättelyssä", ryhmätason riskianalyyseissa sekä seurannassa. Kehon kuntoindeksi-mittaus on erinomainen elämäntapojen tarkasteluun kannustava lähestymistapa.


Kehon kuntoindeksin testiosiot

Kestävyyskunnon arviointi

Vaikka nimen perusteella voisi niin luulla, tässä testissä ei tarvitse hikoilla! Yksilön kestävyyskunto arvioidaan Polar Own Index-testillä, joka perustuu yksilön sykevälivaihteluun. Mittaus kestää noin viisi minuuttia ja se suoritetaan vapaavalintaisissa varusteissa selinmakuulla rentoutuen.

Testi tuo arvokasta tietoa yksilön kestävyyskunnon tilasta niin liikuntaa harrastamattomille kuin myös aktiivisille työikäisille henkilöille. Mikäli testattavalla on rytmihäiriöitä, tai muita sydämen sykevälivaihteluun vaikuttavia tekijöitä, arvioimme kestävyyskunnon Non Exercise- tai muulla vastaavalla menetelmällä.


Puristusvoiman mittaus

Puristusvoiman mittaamiseen käytämme Saehanin hydraulista dynamo- metriä.


Kehonkoostumuksen mittaus

Kehonkoostumuksen mittaus InBody 720-mittalaitteella.


Vyötärön ympäryksen mittaus

Vyötärön ympäryksen mittaus suoritetaan mittanauhalla, WHO:n suosituksen mukaisesti, alimman kylkiluun ja suoliluun puolivälistä 1-2 cm navan yläpuolelta.


Palaute

Kaikkien Kehon kuntoindeksin testiosioiden tuloksista saat selkeän kirjallisen, liikennevalotehosteilla varustetun raportin sekä kattavan henkilökohtaisen palautteen.


Valmistautuminen Kehon kuntoindeksi-mittaukseen

Mittausta edeltävänä päivänä vältä:

Mittauspäivänä vältä:

Varustus

Mittaukseen voit tulla normaaleissa ja mukavissa arkivaatteissa tai tarpeen mukaan vaikka työhaalareissa.